Print header

Spomini, ujeti v knjige

21.04.2012


V Radovljici smo osamljenost premagovali s spominskimi knjigami. V knjižnici Antona Tomaža Linharta se je zbralo 22 urdeležencev vseh starosti, od predšolskih otrok do upokojencev. Otroci so spominske knjige spoznali skozi nekoliko drugačno pravljico o Rdeči kapici, potem pa so si spominsko knjigo ustvarjali sami.

Obiskovalci so s seboj prinesli tudi svoje spominske knjige ali tiste, ki so jim jih zapustili ali podarili sorodniki. Kar nekaj spominskih knjig je presegalo starost 70 let. Ob listanju smo slišali zanimive zgodbe iz preteklosti, ki so obiskovalcem celo orosile oči ...

Obiskala nas je tudi pesnica Angela Pozderac. Svojo spominsko knjigo je dobila v taborišče. Kdo ji jo je poslal, še danes ne ve, a bila je polna risb in misli njenih prijateljev, znancev, sorodnikov. Na prvo stran je slikar naslikal njeno rojstno hišo, najbolj pa jo je ganilo sestrino sporočilo, ki je obljubljalo, da se bosta ponovno združili. Ko je kasneje obiskala eno od avtoric iz spominske knjige, je na vlaku celo spoznala svojega bodočega soproga ... Njena knjiga je prepotovala precej sveta, kamor se je selila gospa Angela, se je selila tudi knjiga.

Slišali smo veliko zgodb, nasmejali smo se, primerjali stare čase z današnjimi, gledali v prihodnost in se posladkali s čokoladicami našega sponzorja Žita Gorenjke.

Premagali smo osamljenost! In se dogovorili, da bomo sodelovali tudi v prihodnje.

Dogodek pripravili Petra Mlakar in ravnateljica knjižnice A. T. Linharta Radovljica Božena Kolman Finžgar

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se