Print header

Prostovoljstvo v Mariboru

22.04.2012

Mreža "Prostovoljstvo v Mariboru" se je tudi letos pridružila vseslovenskemu prostovoljskemu dogodku »Dan za spremembe 2012«, ki je potekal pod nazivom »Premagujmo osamljenost«. Vseslovenski dogodek koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, v Mariboru pa so se letos že tretjič udeležili dogodka tudi prostovoljci organizacij članic mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

V četrtek, 19. 4. 2012, se je ob 17:00 uri v dvorani Gustaf (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor) v sproščenem in hudomušnem vzdušju tako odvila medgeneracijska okrogla miza »Odraščanje v našem mestu«, katere namen je bil druženje predstavnikov različnih generacij, izmenjava izkušenj med generacijami in spodbujanje ustvarjanja kakovostnih solidarnostnih vezi med starejšimi in mlajšimi. Okroglo mizo je usmerjala Tadeja Dobaj iz Zveze prijateljev mladine Maribor, gostje pa so bili gospa Angelca Fujs, pesnica in stanovalka Dom Danice Vogrinec, gospod Zlatko Lipič, prostovoljec pri Centru za pomoč na domu, gospod Igor Irgolič- Furgula, krojač in zbiratelj starin, gospa Jožica Mikić Horvat, prostovoljka pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, Kaja Fiedler, prostovoljka MISC INFOPEKA, Klemen Peran, prostovoljec pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, Gregor Brdnik, prostovoljec pri Centru za pomoč mladim in Arta Krasniqi, prostovoljka pri VDC Polž.
Okroglo mizo je pospremila slikovita razstava igrač in različnih uporabnih predmetov, ki je dokumentirala spremembe v našem vsakdanu v zadnjih 70-ih letih.


Na sam »Dan za spremembe 2012« v soboto, 21. 4. 2012, pa so mladi prostovoljci nekaterim starejšim občanom pomagali pri spomladanskemu urejanju bivališč, vrtov in okolja in z majhno pozornostjo popestrili vsakdan starejšim prebivalcem in morda navezali tudi globlja znanstva, ki bodo vodila v dolgotrajna druženja in razne oblike prostovoljske pomoči.

Utrinke iz medgeneracijske okrogle mize si lahko ogledate tukaj.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se