Print header

Pomagajmo

22.04.2012

Dnevu za spremembe se je letos pridružila tudi ekipa projekta POMAGAJMO (sebi in drugim). Skupino tečajnikov programa SKUPAJ ZA BOLJŠI JUTRI, ki sodi v sklop splošnega neformalnega izobraževanja odraslih v okviru Ljudske univerze Postojna, je v soboto, 21. aprila odpeljala na ekskurzijo v Postojno, kjer so se udeleženci seznanili z delom reševalnih služb in policije tudi v praksi. Na urgenci – NMP Postojna jim je reševalec Andrej Bratina povedal veliko zanimivega o svojem delu in pokazal opremo, ki je nepogrešljiva pri reševanju človeških življenj. Na policijski postaji Postojna je skupino sprejel dežurni policist Tomaž Curk. Tečajnikom je spregovoril o delu policistov, predstavitev pa popestril z zanimivimi dogodki iz svoje prakse. Ob toplih napitkih se je zaključil poučen in prijeten obisk policijske postaje. Ekskurzijo so nadaljevali na regijskem centru za obveščanje. Vsi so prvič videli, kako poteka delo na številki 112 in bili prijetno presenečeni nad vsem, kar so videli in slišali od prijaznih operaterjev. Žal je zaradi pomanjkanja časa odpadel obisk poklicnih gasilcev v Postojni, ki ga bodo realizirali prihodnji mesec. Kljub temu pa so tečajniki izvedeli veliko koristnih informacij in napotkov za vsakdanje življenje.

Ob 17. uri se je skupina v Kulturnem domu Postojna udeležila kulturne prireditve z naslovom "Stopimo skupaj in preprečimo izključevanje", ki sta jo ob "dnevu za spremembe" pripravila Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje, enota Postojna in Šentprima - zavod za svetovanje, usposabljanje in rehabilitacijo invalidov. V avli kulturnega doma so bile na ogled slike in izdelki, ki so nastali v sodelovanju Šent Postojna in DSO Postojna pod mentorstvom Mojce Tršar. Organizatorji, nastopajoči, obiskovalci, člani Šenta in prostovoljci so se po prireditvi še dolgo družili ob prigrizkih in prijetnem pogovoru. Članice Šenta so nastopajoče in obiskovalce razveselile z ročno izdelanimi gumbki in mislimi o sreči.

Ob zaključku so si bili vsi edini v tem, da so takšna druženja potrebna, saj se tudi na tak način tkejo topli medčloveški odnosi, nemalokrat pa tudi prijateljstva.

Lili Primc

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim