Print header

Dan za spremembe v Društvu Ženska svetovalnica

23.04.2012

Sobotno druženje smo v Društvu Ženska svetovalnica začele s predavanjem Katje Vučko o Alternativnih oblikah prehranjevanja, kjer smo spoznavali vegetarijanstvo, veganstvo, presnojedstvo in makrobiotično obliko prehranjevanja. Poglobili smo se v zgodovino, njihovo filozofijo ter v  pozitivne oz. negativne vplive, ki jih prinašajo tovrstne oblike prehranjevanja.

Pridobljeno znanje, smo nato s prostovoljcem Martinom Lukačem in Ano Ziherl preizkušali še v praksi na kuharski delavnici,  kjer smo kuhali veganski čičerikin curry z bulgurjem, makrobiotično ajdovo kašo s tofujem ter presno čokoladno torto. Kot pijačo smo si privoščili domači jabolčni sok ter ob glavni jedi postregli s svežo solato iz domačega vrta. Tako smo v celoti zadostili kriterijem alternativnega prehranjevanja, ki sledijo načelom uporabe živil iz ekološke in  lokalne pridelave. Polni želodčki, prazni krožniki ter zadovoljni obrazi so pričali o uspelem in okusnem kosilu.

Za konec smo lahko na delavnici Obvladajmo stres, ki jo je vodila prostovoljka Tina Jereb, spoznali, kaj je stres, kako ga prepoznati ter kako se mu izogniti oz. katere tehnike za obvladovanje stresa lahko uporabljamo, da se umirimo in sprostimo.

Z novimi spoznanji in poznanstvi,  smo se z mislijo na prijetno preživeto soboto v Društvu Ženska svetovalnica, razšli v mavričasto sončno popoldne.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se