Print header

Cerklje na Gorenjskem povezano ob Dnevu za spremembe

24.04.2012

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem se je že drugo leto pridružila vabilu Slovenske filantropije, Združenju za promocijo prostovoljstva in ob Dnevu za spremembe pripravila program za učence, starše, njihove stare starše in krajane. Povezali smo se z različnimi društvi v okolju: Bralnim društvom, Rdečim križem, Društvom upokojencev. Vsi so iz Cerkelj na Gorenjskem. Prireditev je potekala v petek, 20. 4. 2012, ob 17. 00 uri Kulturnem hramu Ignacija Borštnika.

Veliko pokazateljev kaže, da je v bogati, materialistično usmerjeni družbi tudi veliko osamljenih ljudi. Tokratni Dan za spremembe je zato bil namenjen premagovanju osamljenosti. Program prireditve je podpiral vse štiri razvojne cilje šole. Poudaril je tudi letošnjo rdečo nit delovanja šole z naslovom Odnos do sebe, družbe in domovine.

Trije razlogi, zakaj smo priključiti Dnevu za spremembe:
1. Ker si ne želimo družbe, ki izolira posameznike.
2. Ker se lahko na ta dan na kreativen način predstavimo skupnosti in nagovorimo ljudi v okolici.
3. Ker je letošnje leto leto medgeneracijske solidarnosti in se lahko na Dan za spremembe spomnimo tudi starejših, ki so osamljeni.

Program prireditve:
1. Gledališka predstava: Bedak Pavlek (po povesti Franceta Bevka) v izvedbi Gledališkega kluba in pod mentorstvom Daniele Močnik
2. Delavnice za udeležence, ki so jih vodili učenci. V delavnicah smo prikazali delo mladih klekljaric, izdelovali origamije in rože iz papirja. 

3. Priprava pogostitve za udeležence: peka peciva pri gospodinjstvu.
4. Peka peciva za brezdomce v Kranju.
    
Na prireditvi je sodelovalo 50 učencev, šest mentorjev, udeležilo se jo je 150 obiskovalcev.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se