Print header

Dan za spremembe v Metliki

25.04.2012

Društvo prijateljev mladine Metlika je v okviru Dneva za spremembe spodbudilo druženje v Domu počitka Metlika ter po krajevnih skupnostih obiske 90-letnikov in osamljenih bolnih ljudi.

Akcija je povezala veliko ljudi vseh generacij. Tudi mladi so se zelo dobro znašli in delali družbo varovancem doma. Najbolj nam je všeč, da so vsi, ki smo jih povabili v akcijo, z veseljem pristopili in se izjemno potrudili, da so izvedli svojo nalogo. Dan je potekal po načrtu v izjemno prijetnem vzdušju.

 

 Najprej sta podmladek RK OŠ Metlika in ŽPZ DU Metlika pripravila kulturni program, kjer sta prisotne nagovorila tudi podpredsednica Državnega zbora RS, gospa Renata Brunskole in podžupanja Občine Metlika gospa Željka Janjac.

Ljudje v Domu so zaživeli in se tudi sami aktivno vključili v kulturni program, ki smo ga kar podaljšali in tako je nastala še ena – pevska - skupina, ki je bila aktivna do kosila.

Razživeli pa so se prav tako, ko smo se razdelili v skupine. Uživali so tisti, ki so se odločili za telovadnico in seveda tisti, ki so se zatopili v družabne igre s svojimi gosti.

Nepokretni varovanci so se razveselili obiska mladih v spremstvu delavcev doma počitka in ptičkov, ki so jih ves teden prej izdelovali mladi člani DPM po ideji in predlogi profesorice likovne vzgoje. Ob obisku so jih privezali vsakemu varovancu na trapez nad posteljo.

 Posebno doživetje je bilo, ko so prostovoljci in mladi odpeljali varovance na vozičkih na ogled razstave v Kambičevi galeriji.

Zelo je uspelo medgeneracijsko druženje in čudovito pozitivno, prijateljsko vzdušje med vsemi generacijami. Že med samo akcijo smo začeli razmišljati, kdaj bi lahko pripravili spet kaj podobnega.

Vladimira Škof

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se