Print header

Vabilo na Piknik za prostovoljce

25.04.2012


Slovenska filantropija in Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture

vas vabita na

 »PIKNIK« ZA PROSTOVOLJCE

ki bo potekal 12. maja 2012 v Magdalenskem parku, v Mariboru

med 13.00 in 17.30 uro

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva v sodelovanju z Mariborom 2012 – Evropsko prestolnico kulture prireja nacionalno srečanje prostovoljcev – »Piknik« za prostovoljce, kot zahvalo za trud in sporočilo, da vsi prostovoljci delujejo v skupno dobro. Piknik je otvoritveni dogodek Festivala prostovoljstva, ki bo potekal med 12. in 19. majem po vsej Sloveniji.

»Piknik« bo v prvem delu ponudil srečanje v Magdalenskem parku, kjer se bodo udeleženci lahko udeležili kratkih delavnic, namenjenih informiranju ter večanju kompetentnosti za njihovo delo. Srečanje se bo pričelo z zbiranjem med 13. in 14. uro. Ob pričetku bodo imeli prostovoljci možnost udeležbe na posameznih delavnicah, ki se bodo zaključile vsake pol ure, tako se bo lahko posameznik udeležil petih različnih izobraževalnih delavnic. Po delavnicah se bomo skupno zbrali ob pogostitvi. Naše druženje bo potekalo tudi v primeru slabega vremena.

Sledil bo skupinski pohod na Židovski trg, ki bo prizorišče koncerta namenjenega vam.  Skupina Jararaja vas bo zabavala od 21. ure dalje.

»Skupina Jararaja je štiričlanska zasedba v sestavi harmonike, klarineta, kontrabasa in violine, poleg obvladovanja svojih inštrumentov pa so vsi člani vešči tudi v petju. Skupino sestavljajo mladi, a že uveljavljeni glasbeniki, ki glasbe ne restavrirajo, temveč jo izrabljajo za doseganje hedonističnega ekstremizma. Nenamenoma pa so temu pojavu, ki mu učeno pravimo jararajanje, podvrženi tudi nič hudega sluteči poslušalci. Čeprav boste v njihovi izvedbi lahko slišali marsikatero svetovno vižo, bodisi v jazzy, klezmer, balkan, tango ali rock'n'roll različici, pa prav posebno mesto v njihovem repertoarju zaseda slovenska ljudska glasba.« Vir: http://www.jararaja.org/

Pred tem pa bo v Sodnem stolpu na Lentu, ob 20. uri, Otvoritev umetniške inštalacije ULAY: Čigava je voda?

Ulay, umetnik svetovnega slovesa, ki se s svojimi fotografskimi stvaritvami in performance artom uvršča v sam vrh sodobne umetnosti, bo v Sodnem stolpu otvoril trodelno inštalacijo s provokativnim naslovom Čigava je Voda? Inštalacija je del Ulayevega opusa, ki je v preteklih letih vedno bolj povezan z vprašanji o pitni vodi in njeni (ne)dostopnosti.Ulay poizkuša pereči tematiki odvzeti cinizem, katerega ji pripisujejo mediji in vodo, skozi oči umetnika, narediti spet veličastno, pri snovanju koncepta pa je sodeloval s francoskim umetniškim dvojcem Societe Realiste.Otvoritev bo spremil tudi glasbeni performance skladatelja in izvajalca Charlemgana Palestina, ki bo s popolnoma drugačnim pristopom  dodal dogodku še izjemno glasbeno izkušnjo.

Izpolnjeno prijavnico s seznamom prostovoljcev nam pošljite najkasneje do ponedeljka, 7. maja 2012 na prostovoljstvo@filantropija.org ali Slovenska filantropija, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana.

 Organizacije tudi vabimo, da v kolikor imate zanimive vsebine, ki bi jih radi predstavili drugim prostovoljcem v obliki delavnice, to sporočite na primoz.jamsek@filantropija.org, 041 654 726.

 Za več informacij smo vam na voljo na 01/433 51 06 ali prostovoljstvo@filantropija.org , kontaktna oseba: Helena Liberšar.

 Vljudno vabljeni,

Tereza Novak
Izvršna direktorica Slovenske filantropije

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se