Print header

Društvo Sožitje Celje ob Dnevu za spremembe

04.05.2012

V društvu Sožitje Celje smo ob Dnevu za spremembe 21. aprila, v organizaciji Slovenske filantropije, delili dobro voljo z našimi člani, ki bivajo v Varstveno delovnih centrih ali so v domači oskrbi. Predlagali smo ogled ene izmed tekem svetovnega prvenstva v hokeju v dvorani Stožice - Ljubljana. Predlog je bil z navdušenjem sprejet, izbor tekme pa Japonska : Ukrajina, ki je bila datumsko in časovno za nas ustrezna.

V dopoldanskih urah smo se odpravili z avtobusom proti Ljubljani. Za skupino 31-tih oseb z motnjami v duševnem razvoju smo z veseljem poskrbeli prostovoljci - spremljevalci. Že od jutranjih ur smo pošiljali nasmeške v ozračje in se nam je tudi vreme pridružilo s svojimi sončnimi žarki.

Pred vhodom v dvorano smo si ogledali ljubljansko športno lepotico, ki je prilagojena tudi za gibljivo ovirane osebe. Vzdušje v dvorani je bilo popolno in naši navijači so se odločili, da bodo navijali za skupino po lastni odločitvi, strpnost pri navijanju pa je bila ves čas prisotna. Ker je izid tekme bil neodločen smo spremljali nadaljevanje v katerem so hokejisti Ukrajine po kazenskih strelih premagali Japonsko z 2:1. 

Da bo enodnevno druženje popolno smo se po tekmi z vlečnico odpravili na ogled Ljubljanskega gradu. Privoščili smo si manjši prigrizek z nekaj sadja in tekočine ter se podali na obzidje gradu. Pogled na soncem obsijano Ljubljano je bil nepozaben. Preden smo se odpravili nazaj v Celje, smo ob kavici v prijetnem lokalu izmenjali vtise tega dne. Vsi udeleženci smo bili mnenja, da je druženje bilo prijetna popestritev našega vsakdana.

Prostovoljci (Maja, Kaja, Matic, Elvis, Petra, Livia, Matej, Liljana in Rajfa) smo za dobro voljo in prostovoljski prispevek dobili nešteto zadovoljnih nasmeškov, objemov in pozitivne energije. Odločili smo se, da vse to oddajamo naprej po celi Sloveniji.
Rajfa Janević

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se