Print header

Prostovoljci bodo svoje delo z veseljem opravljali še naprej

14.05.2012


Slovenska filantropija je v okviru in sodelovanju z Maribor 2012 – Evropsko prestolnico kulture v soboto, 12. maja pripravila prvo nacionalno srečanje prostovoljcev – Piknik za prostovoljce, ki je potekal v Magdalenskem parku v Mariboru. Manjša nevihta med zbiranjem je bila dobra prispodoba, da morajo prostovoljci biti pripravljeni na zelo različne, tudi težke situacije.

Piknik smo priredili kot zahvalo za trud in sporočilo, da vsi prostovoljci delujejo v skupno dobro. Na začetku so imeli prostovoljci možnost pridobitve novih znanj in veščin na ustvarjalnem, športnem in skorajda cirkuškem področju. Na pogovorni delavnici so izmenjali svoje bogate izkušnje in poglede, se z mislimi potepali po tujini, lahko pa so pomagali izdelati majčko s svojo barvno kombinacijo napisa 100 % prostovoljec, 100 % prostovoljka.

              Srečanje se je uradno zaključilo s pogostitvijo, vendar so nas športne igre in prijeten klepet obdržali skupaj tudi kasneje. Zaradi močnejših padavin se je koncert skupine Jararaja prestavil v zaprt prostor, prijetni zvoki pa so nas navdušili do konca, zato lahko podamo sklep: prostovoljstvo je enostavno »fajn« in prostovoljci bomo še naprej.


Drugo leto se nam lahko na pikniku pridružite tudi vi.Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se