Print header

Prostovoljci pokazali vztrajnost

17.05.2012


Osrednjo prireditev Festivala prostovoljstva, ki jo že trinajsto leto zapored organizira Slovenska filantropija, je 16. maja, kljub slabi vremenski napovedi na številnih stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani, soustvarjalo skoraj 80 organizacij iz cele Slovenije. Festival je potekal pod sloganom NIKOLI PRE(malo)STARI – ZA PROSTOVOLJSTVO in s svojim obiskom so prostovoljci vseh starosti dokazali, da so ljudje dobre volje in svoje delo jemljejo zelo resno ter jih tudi dež in mraz sredi maja ne ovirata pri njihovem poslanstvu.

Številni osnovnošolci, ki so z veseljem raziskovali, kaj vse počnejo v najrazličnejših organizacijah s področja sociale, športa, ekologije in kulture, pa so pravi dokaz, da se za prihodnost prostovoljstva v Sloveniji ni bati, saj med prostovoljci velja pregovor – enkrat prostovoljec, vedno prostovoljec.

Župan Ljubljane je ponovno kot pokrovitelj Festivala izkazal, da resnično ceni ves doprinos prostovoljskega dela, ki ga posamezniki in posameznice vlagajo v Ljubljano in našo širšo družbo. Zoran Janković je pokazal je, da zna najti stik z njimi in jih obiskal na stojnicah.

Tudi soproga predsednika republike in ambasadorka prostovoljstva gospa Barbara Miklič Turk je redna obiskovalka Festivala in že nekaj let od bliže spoznava delo številnih prostovoljcev. Tako je na stojnicah srečala številne 'sodelavce', na odru pa tudi vse mimoidoče opozorila, da v krizi vrednot prav prostovoljci in prostovoljke dokazujejo, da je v Sloveniji veliko ljudi, ki vedo, kaj so prave vrednote in si zanje prizadevajo.

Premrzle soustvarjalce in obiskovalce festivala pa so ogrevali tudi številni nastopajoči na odru, med njimi Slon in Sadež in orientalske plesalke.

Letos je prvič dogajanje v okviru Festivala popestrila medkulturna tržnica, kjer so se predstavljala arabska, afriška in bosanska društva, mimoidoči pa so lahko z razmislekom ugotavljali, česa vse ne bi bilo na naših mizah, če ljudstva ne bi migrirala.

In migracije prostovoljcev so včeraj prav gotovo uspele, saj so se prostovoljci iz cele Slovenije ponovno srečali na enem mestu, skupaj praznovali, medse pa privabili marsikaterega mimoidočega.

Prostovoljci so dokaz, da se z dobro voljo da popestriti tudi tako turoben dan, kot je bil včeraj. Prav to s svojim delom počne marsikdo do njih – prinese veter, optimizem nekomu, ki to potrebuje.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se