Print header

HP Slovenija na festivalu Igraj se z mano

13.06.2012


V letu 2011 se je podjetje Hewlett-Packard odločilo svoje prostovoljske in dobrodelne aktivnosti organizirati pod enim krovnim programom - HP Social Innovation. V okviru tega programa imajo vsi zaposleni (v vseh HP-jevih pisarnah po svetu) na voljo 4 ure mesečno, ki jih lahko znotraj delovnega časa namenijo prostovoljstvu. Poleg tega ima vsaka država vodje prostovoljskih projektov, ki iščejo in organizirajo aktivnosti, pri katerih lahko zaposleni aktivno prospevajo k izboljšanju okolja, v katerem živijo in delajo.

Z aktivnim in organiziranim prostovoljstvom smo v HP Slovenija začeli septembra 2011, ko je skupina zaposlenih v sodelovanju s Slovensko filantropijo pomagala postaviti igrala, pobarvati zid in posodobiti računalnike v okviru medgeneracijskega centra Hiša sadeži družbe. Akcija je imala zelo pozitivne učinke pri vseh sodelujočijh, zato smo se seveda odločili, da bomo s tovrstnimi aktivnostmi nadaljevali. Nekaj smo jih organizirali sami, konec meseca maja in v začetku junija pa smo zopet združili moči s Slovensko filantropijo. Tokrat smo kot prostovoljci sodelovali pri izvedbi festivala Igraj se z mano, ki ga že nekaj let zapored organizira Zavod Janeza Levca.

In kako je bilo? Skupina HP-jevcev se je oborožila z dobro voljo in odločenostjo po najboljših močeh pomagati organizatorjem in polepšati dan sodelujočim. Tri od štirih festivalskih dni smo pomagali pri delavnicah, vodili otroke do prizorišč, napihovali balone, lepili fotografije, se spopadali s pripomočki za izdelovanje brošk (in zmagali!) ter pri vsem tem uživali. Zakaj? Ker smo naredili nekaj dobrega, ker smo bili veseli vsakega nasmeha, ki smo ga uzrli na obrazih sodelujočih otrok in nenazadnje, ker smo namesto za računalnikom dan preživeli na soncu.

Zaključek? Zadovoljni in polni nove motivacije tako v zasebnem kot poslovnem življenju smo odločeni, da s prostovoljskimi projekti nadaljujemo. Tudi zato, ker je, kot je bilo napisano na majicah otrok iz Sarajeva, "dobro je biti pameten, ampak pametneje je biti dober".

Urša Miklič
Vodja projekta "Social Innovation" v HP Slovenija

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se