Print header

Usposabljanje o korporativnem prostovoljstvu

08.08.2012

ABC O KORPORATIVNEM PROSTOVOLJSTVU
Vključite se v korporativne prostovoljske akcije

Časi, ko so družbeno odgovornost podjetij predstavljala le sponzorstva in donacije, so minili. Podjetja se odločajo za inovativne oblike sodelovanja z vsemi deležniki lokalnega okolja, ki delujejo stimulativno tako na zaposlene kot na poslovne cilje podjetja. Na ta način se zaposleni in podjetja aktivno vključijo v reševanje konkretnega problema. Podjetja oz. delodajalci svoje zaposlene vedno bolj spodbujajo, da izvajajo prostovoljsko neplačano delo za dobrobit širše skupnosti.

Slovenska filantropija v dogovoru s podjetji in prostovoljskimi organizacijami organizira enkratne prostovoljske akcije, kot so npr. urejanje parka ali igrišča, razdeljevanje oblek in hrane brezdomcem, pleskanje prostorov, pobiranje poljščin, druženje z uporabniki ... Podjetja so zainteresirana, izkoristimo priložnosti.

Da bo učinek prostovoljskega dela kar največji in v zadovoljstvo korporativnih prostovoljcev in prostovoljskih organizacij vas vabimo na ENODNEVNO USPOSABLJANJE, KI BO POTEKALO V ČETRTEK, 6. SEPTEMBRA 2012. Dogodek podpira Gospodarska zbornica SLovenije, zato bo usposabljanje potekalo na njihovem sedežu, Dimičevi ulici 13, v Ljubljani.

Okvirni program:

10:00–10:15     Pozdravni nagovor
                            Zakaj naj bi prostovoljske organizacije pristopile h korporativnem prostovoljstvu; Tereza Novak, Izvršna direktorica Slovenske filantropija

10:15–10:30   Vloga Slovenske filantropije pri korporativnem prostovoljstvu; Vesna Savnik, Slovenska filantropija                             

10:30–11:30    Primeri korporativnih prostovoljskih akcij

  • HP – predstavitev korporativnega prostovoljstva kot družbene odgovornosti podjetja, predstavitev korporativnih akcij podjetja HP; Urša Miklič
  • Zavod Janez Levec ( Festival igraj se z mano ); Boštjan Kotnik

Diskusija

11:30–12:00     Odmor

12:00–13:00    

  • Korporativno prostovoljstvo podjetja GSK; Valentina Koritnik
  • Korporativne prostovoljske akcije v Hiši Sadeži družbe; Barbara Goričan
  • Korporativne prostovoljske akcije Zavarovalnice Triglav; Gaja Jeriček

13:00–14:00   Diskusija


Udeleženci boste spoznali koncept korporativnega prostovoljstva, spoznali boste različne možnosti sodelovanja med podjetji in prostovoljskimi organizacijami ter osnove uspešnega komuniciranja z zainteresiranim podjetjem. Svoje izkušnje bo na usposabljanju podelil tako predstavnik prostovoljske organizacije kot podjetja.

Po usposabljanju boste lažje načrtovali korporativno akcijo skladno s strateškimi cilji vaše organizacije in podjetja.

Prijavnico najdete tu.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se