Print header

Plakati v uporabo

28.06.2012


Poster Festival Ljubljana '11, ki ga je v lanskem letu organizirala Fundacija Brumen s partnerji, je po potujočih razstavah na Nizozemskem, v Franciji in na Poljskem zaključen, na ogled in uporabo ostajajo plakati na temo »Razkriti obrazi rasizma«:

http://www.posterfestivalljubljana.org/2011/plakati 

Plakati so – z določenimi izjemami, kjer prenos plakata zaradi avtorskih pravic ni mogoč – brezplačno na voljo nevladnim organizacijam za njihove lastne aktivnosti.

Pod 305 plakatov se je podpisalo 250 avtorjev z različnimi oblikovalskimi in življenjskimi izkušnjami, in ki prihajajo z različnih koncev sveta ter pripadajo več generacijam. V ospredju stoji obravnavanje rasne nestrpnosti, pri čemer sta pomembni tako vsebinska kot tudi vizualna poanta posameznega plakata. Plakati so razvrščeni v sklope, sledeč predstavitvam na razstavah in objavi v katalogih; vsak sklop gledalca nagovarja drugače.

Poglobljeno o problematiki rasne nestrpnosti lahko preberete tudi v posebnem festivalskem časopisu:

http://www.posterfestivalljubljana.org/2011/casopis

Ob festivalu je izšla tudi manjša informativna brošura o rasni diskriminaciji; na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku. Vse zainteresirane organizacije vabimo, da brošure prevzamete v pisarni Fundacije Brumen na Slovenski 11 v Ljubljani, po predhodni najavi na info@posterfestivalljubljana.org.

O Poster Festivalu Ljubljana '11
Med 16. in 20. septembrom 2011 je ljubljanski kulturni utrip s številnimi dogodki, strokovnimi predavanji in razstavami zaznamoval mednarodni Poster Festival Ljubljana '11. V želji spodbujanja k razmisleku, strpnosti in medsebojnemu razumevanju je festival s pomočjo sredstev Evropske unije organizirala Fundacija Brumen v partnerstvu z Amnesty International Slovenije ter tujimi partnerskimi akademijami in visokošolskimi oblikovalskimi ustanovami iz Pariza (FR), Groningena (NL), Varšave (PL). Pri festivalu so sodelovali tudi študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje iz Ljubljane (SI).

O Fundaciji Brumen
Fundacija Brumen je neprofitna ustanova, ki je bila ustanovljena z namenom dvigniti kakovost vidnih sporočil v slovenskem prostoru in promocije Slovenije v tujini. Z organizacijo mednarodnih razstav grafičnega oblikovanja želi seznanjati slovenske oblikovalce in širšo javnost z najkakovostejšimi dosežki mednarodnega oblikovanja, tujo javnost pa z dosežki slovenskega grafičnega oblikovanja.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se