Print header

Izlet kosovskih prostovoljcev za spodbujanje medetničnega sožitja

05.07.2012


V okviru projekta za spodbujanje medetničnega sožitja na Kosovu, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve RS, je bil v drugi polovici junija organiziran izlet prostovoljcev na Prevallë, planinsko letovišče v bližini Prizrena. Na njem so sodelovali prostovoljci iz osnovnih šol Magura, Staro Gračko, Ljubinje in Prizrena.

Ne izletu je bil prisoten samo del prostovoljcev, ki delajo na projektu, vendar so bile zastopane vse narodnosti, ki živijo na območju Kosova: Albanci, Srbi, Bošnjaki, Turki, Romi in Aškalije. Pod vodstvom mentorjev iz partnerske organizacije QPEA so prostovoljci pripravili predstavitev svojih aktivnosti in izmenjali izkušnje med šolami, poslušali kratka predavanja ter sodelovali na interaktivnih igrah na temo prostovoljstva.

Tako vodja projekta kot mentorji in prostovoljci so bili z ekskurzijo zelo zadovoljni, med sabo so se povezali neozirajoč se na etnično pripadnost.

Prostovoljce je obiskala tudi predstavnica Urada visokega komisarja za manjšine, ki deluje pod okriljem Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se