Print header

ŠOUP zbira poletna oblačila za ambulanto Pro bono

09.07.2012


Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo v okviru projekta PreProstoVoljni, v sodelovanju s Primorskim pravnim centrom (PPC) in Zavodom Triumf, po lanskem uspehu ponovno izpeljala akcijo zbiranja oblačil za uporabnike ambulante Pro Bono iz Ljubljane, brezplačne ambulante s posvetovalnico za osebe brez zdravstvenega zavarovanja.

Skupina študentov prostovoljcev, ki v okviru projekta PreProstoVoljni pripravlja različne prostovoljne akcije in širi pomen prostovoljstva med mladimi, bo aktivna tudi v poletnem času. Glede na lanskoletni odziv širše javnosti in pripravljenosti pomagati posameznikom, ki so se znašli v socialni stiski, bodo prostovoljci organizirali zbiranje oblačil za ambulanto Pro Bono iz Ljubljane. Zdravniki in ostali strokovni sodelavci, ki v njej brezplačno ponujajo svojo pomoč, opozarjajo tudi na pomanjkanje osnovnih sredstev za delovanje in zagotavljanje kakovostnih storitev.

Zbrana oblačila bodo namenjena predvsem osebam brez stalnega prebivališča in osnovnega zdravstvenega zavarovanja ter tistim, ki sicer imajo osnovno zdravstveno zavarovanje, nimajo pa kot tujci, begunci oziroma azilanti pravice do dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Akcija bo potekala do začetka avgusta. Zbira se predvsem čista ženska, moška, otroška poletna oblačila in obutev v dobrem stanju, pa tudi posteljnina in igrače. Zbirno mesto se nahaja v prostorih Primorskega pravnega centra v Izoli (Koprska ulica 18), od ponedeljka do četrtka med 8. in 16. uro.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se