Print header

Stop izkoriščanju migrantskih delavcev

10.08.2012

Slovenska filantropija že nekaj let aktivno deluje na področju pomoči delavcem migrantom. Poleg programov integracije in pomoči pri urejanju situacij že dve leti izvaja projekt STOP izkoriščanju delavcev migrantov.

V okviru projekta, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje, je nastala zloženka, ki posameznike v različnih jezikih (slovenščina, angleščina, francoščina, bolgarščina, romunščina, albanščina, BHS, ruščina in kitajščina) ozavešča o nevarnosti trgovine z ljudmi v procesu zaposlovanja.

Dejstvo je, da imajo delavci migranti pravice iz naslova delovnega razmerja, ki pa se jih velikokrat ne zavedajo, poleg tega pa so izredno ogrožena skupina tudi pri zaposlovanju zunaj Slovenije, saj ne poznajo svojih pravic in dolžnosti, velikokrat nasedejo lažnim obljubam ali pa so žrtve drugih oblik izkoriščanja (trgovina z organi, suženjstvo …).

Trudimo se, da smo s projektom prisotni v čim več krajih po Sloveniji, vseh pa le ne moremo doseči. Zato se obračamo na prostovoljske in nevladne organizacije po Sloveniji s prošnjo, da nam pri boju proti izkoriščanju delavcev migrantov pomagate – saj so njihove pravice tudi naše pravice. Na spletni strani Slovenske filantropije boste našli zloženke v različnih jezikih in opis projekta, vabimo vas, da jih razdelite med delavce migrante v vašem kraju. Lahko pa nas tudi pokličete (Neja Šmid, 01/430-12-88) ali nam pišete (neja.smid@filantropija.org), če imate željo po tesnejšem sodelovanju, ali pa bi si želeli, da vam natisnjene zloženke dostavimo mi.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se