Print header

Naj plamen žari: olimpijske igre navdihnile nacijo za prostovoljstvo

21.08.2012


Olimpijske igre so navdihnile vojsko ljudi, ki razmišljajo o prostovoljstvu v lokalnih športnih društvih in šolah, pravi anketa The Daily Telegraph.


Kraljica se je srečala z nekaterimi prostovoljci, ki so pomagali, da so olimpijske igre v Londonu gladko potekale. Foto: AFP


Po uspešnih igrah je osem krat več odraslih povedalo, da je bolj verjetno, da bodo pomagali in namenili svoj čas lokalnim športnim društvom in šolam.

Dobrovoljnost sledi valu nacionalnega ponosa ob dosežkih prostovoljcev t.i. Game Makersov in pohvalah za nemoteno organizacijo olimpijskih iger.

David Cameron je pozdravil prizadevanja 70.000 posameznikov, ki so se prostovoljno javili za brezplačno pomoč na športnih prireditvah, kar je bilo bistvenega pomena za tako uspešne olimpijske igre.

Časopis Daily Telegraph je začel s kampanjo Keep the Flame Alive (Naj plamen žari), da bi s povečanim prostovoljskim delom v lokalnih športnih klubih zagotovili trajno zapuščino londonskih iger 2012.
http://www.telegraph.co.uk/education/keep-the-flame-alive/

Anketa 1.896 odraslih, starejših od 18 let, ki jo je ta teden opravila Opinium Research, je pokazala, da bi četrtina (24 odstotkov) bolj verjetno razmislila o prostovoljstvu prav zaradi olimpijskih iger.

Tim Ross
Vir: the Telegraph

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se