Print header

»Stara šola« v novih in večjih prostorih v Sevnici

31.08.2012


Stara šola, center ponovne uporabe, je v avgustu sprejel že kar stoto donacijo od ljudi, ki svojih še uporabnih stvari ne želijo zavreči na odpad, temveč jih želijo oddati v obnovo in ponovno uporabo. Namen projekta Stara šola je na eni strani ohranjanje naravnih virov in rokodelskega znanja, na drugi strani pa usposabljanje, dvig kvalificiranosti ter zaposlitev socialno ogroženih skupin iz lokalnega okolja.S pomočjo vseh donatorjev in tudi odobrene prijave na razpis za spodbujanje socialnega podjetništva Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter Evropskega socialnega sklada bomo z oktobrom pričeli z delovanjem v enkrat večjem poslovnem prostoru za hotelom Ajdovec.

Odziv ljudi, tako s strani donatorjev kot s strani kupcev, je nad pričakovanji, saj se vsak dan v trgovini najde kaj zanimivega, uporabnega in predvsem ugodnega za nakup. Kupci so navdušeni nad simboličnimi cenami, saj za »par evrov« dobijo popolnoma delujoče in lepe stvari, obenem pa čutijo, da prispevajo k višjim ciljem projekta.
S selitvijo bomo lahko razširili tudi rokodelski kotiček, kjer predstavljamo ročna dela že več kot 10 ustvarjalcev in rokodelcev iz Posavja, ki hkrati svoja znanja širijo na vsakotedenskih kreativnih delavnicah, ki imajo v novem prostoru ravno tako namenjen poseben učni kotiček. Večji prostor nam bo omogočal tudi ponudbo večjih kosov pohištva in bele tehnike, unikatno predelanih oblačil ter 100 % recikliranih izdelkov, od ženskih torbic do oblačil za hišne ljubljenčke.

Uradna otvoritev nove Stare šole bo 4. oktobra, zato vabljeni k ogledu, klepetu ali pa izmenjavi idej.

Vodja projekta: Zavod KNOF so.p., starasola.knof.si

Partnerji projekta: Občina Sevnica, KŠTM Sevnica, Komunala Sevnica, Komunala Brežice

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se