Print header

Naj stare spretnosti ne gredo v pozabo!

31.08.2012


V »Stari šoli«, prostoru lokalne izmenjave, vsako sredo potekajo kreativne šiviljske delavnice, kjer lahko udeleženci pridobijo znanje iz osnov šivanja, se naučijo nove ročne spretnosti, štrikanja, kvačkanja, ali pa sešijejo nov izdelek po lastni ideji iz starih oblačil in blaga.

Namen delavnic je širjenje rokodelskega znanja, saj opažamo, da med mladimi zopet obstaja interes za ročne spretnosti, obenem pa tako spodbujamo kreativno predelavo starih oblačil, kar zmanjšuje količino odvrženih odpadkov na smetišča in ohranja naravne vire, potrebne za izdelavo novih izdelkov.

Sredine delavnice potekajo po 16. uri, vodi pa jih rokodelka iz Budne vasi, ki vodi tudi popravljalnico oblačil, kjer vam zamenja zadrgo, skrajša hlače ali pa zakrpa luknje na vaših najljubših oblačilih.

V projekt »Stara šola« se lahko vključite vsi, ki imate kakšno ročno spretnost, od pletilcev košev, izdelovalcev lesenih izdelkov, nakita, izdelkov iz papirja ali kakšnih drugih starih oziroma novih ročnih del. Lahko se vključite kot mentorji delavnic, kjer delite svoje znanje, lahko pa svoje izdelke predstavite tudi v »Rokodelskem kotičku«, kjer so že na voljo različna ročna dela posavskih rokodelcev.

Več informacij dobite na 07 81 44 119 ali pa na starasola.knof.si

(KNOF so.p., KŠTM Sevnica, Občina Sevnica)

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se