Print header

Uspešno usposabljanje o korporativnem prostovoljstvu

06.09.2012

Udeleženci usposabljanja Slovenske filantropije ABC o korporativnem prostovoljstvu so pričakovali razjasnitev pojmov in koncepta korporativnega prostovoljstva, dobili pa so tudi konkretne ideje, kako se lotiti priprave akcij, česa nikoli ne narediti in kako se povezati s podjetji.

Danes je v Ljubljani na Gospodarski zbornici potekalo enodnevno usposabljanje ABC o korporativnem prostovoljstvu, ki ga je organizirala Slovenska filantropija, ki že nekaj let spodbuja korporativno prostovoljstvo, v zadnjem letu pa tudi aktivno povezuje nevladne organizacije s podjetji. Predstavljeno je bilo, kaj lahko pričakujejo nevladne organizacije od korporativnih prostovoljskih akcij in kaj od tega pričakujejo podjetja. Pomembno pa je seveda tudi to, kaj ene drugim lahko ponudijo.

V nagovoru je izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak poudarila, da med nevladnimi organizacijami in podjetji obstajajo velike razlike, saj so fokusi drugačni, pa tudi zmožnosti, kar se izkaže že pri načrtovanju akcij. Prepričana je, da se kaže vzajemna potreba in da je napočil čas, da pridobivamo partnerstva, da se v nekem okolju organizacije spoznavajo, da lahko zaposleni iz podjetij namenijo svoj čas organizacijam v svojem okolju, podjetja pa organizacije spoznajo in jim lahko namenijo tudi finančna sredstva.

Ker korporativno prostovoljstvo daje koristi vsem, tako nevladnim organizacijam (NVO), podjetjem, posameznikom in skupnosti s promocijo in povezovanjem spodbuja njegovo širitev Vesna Savnik, ki na Slovenski filantropiji koordinira korporativno prostovoljstvo. Največ želja s strani podjetij je za enkratne oziroma enodnevne prostovoljske akcije, v okviru katerih želijo zaposleni videti in doživeti neko vidno spremembo. Za NVO pa je pomembno, da dobro načrtujejo korporativno prostovoljsko akcijo, da ne bo preobremenila dela v organizaciji in bodo na slabšem programi, zaradi katerih NVO sploh obstaja.

Urša Miklič, ki prihaja iz podjetja HP Slovenija, torej iz sveta informacijske tehnologije, kjer so s sodelavci vsak dan prikovani na računalnike, je pojasnila, da si v takih akcijah želijo prav fizično delo. Njihovi zaposleni imajo tudi možnost, da štiri ure mesečno namenijo prostovoljskemu delu. Na globalni ravni pa imajo tudi portal, kamor zaposleni zapišejo opravljene prostovoljske ure. Določeno število ur prinese finančen znesek, ki ga lahko podarijo NVO po svojem izboru.

Boštjan Kotnik, ki za Zavod Janeza Levca organizira Festival Igraj se z mano, je poudaril, da so na festivalu korporativni prostovoljci pomembni ne le za to, da pomagajo pri organizaciji, temveč tudi za to, da so na festivalu prisotni predstavniki srednjih let. Ko pa se med njimi in otroki z motnjami v duševnem razvoju ter ostalimi sodelujočimi zgodi še prava povezanost, so pridobili vsi.

Gaja Jeriček je predstavila priprave na večjo prostovoljsko akcijo v Zavarovalnici Triglav, kjer so med vrednote podjetja in v strategijo zapisali tudi družbeno odgovornost. Opozorila je, da je pri akciji, kot je bila njihova, kjer so aktivnosti potekale na 12 lokacijah na isti dan, bilo potrebno veliko skrbnega načrtovanja na eni strani in motivacije zaposlenih na drugi strani. Zato je poziv in zgled vodilnih izrednega pomena za nadaljnje prostovoljske aktivnosti v podjetju.

V sproščeni debati se je izkazalo, da so želje in priložnosti za sodelovanje na obeh straneh, da pa so svetovi delovanja resnično zelo različni, zato se bodo ob skupaj načrtovanih in izvedenih akcijah veliko naučili vsi.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se