Print header

Slovenska filantropija na Jesenicah

29.04.2010

Slovenska filantropija ni ena tistih organizacij, ki deluje zgolj v Ljubljanski kotlini, ampak je posebej vesela, da je prisotna po celotni Sloveniji. V preteklem mesecu so poleg običajnih obiskov po različnih krajih Slovenije, sodelavci Filantropije obiskali tudi nekatere prireditve v okviru akcije Dan za spremembe. Enega od dogodkov so pripravili na Mladinskem centru Jesenice in ob obisku so nam povedali, da v aprilu pripravljajo predstavitev prostovoljskega dela na Srednji šoli Jesenice in na Gimnaziji Jesenice. Povabili so nas, naj se pridružimo, in vabilu smo se z veseljem odzvali.

V torek, 13. marca 2010, se je tako Helena Liberšar pridružila sodelavcu Mladinskega centra Jesenice, Mitji Blažiču na Srednji šoli Jesenice. Tam sta na dve mizi razprostrla promocijske materiale o prostovoljskem delu, okolico polepila s plakati in se lotila promocije. Vsak odmor je bilo okoli stojnice precej vrveža, pa tudi med urami, ko so nekateri dijaki imeli proste ure, so se ustavljali in postavljali vprašanja v zvezi s prostovoljskim delom. Delila sta knjižice in zloženke, letake in knjižne kazalke, blokce lističev in balone s prostovoljskimi simboli. Ravno slednji so povzročali nemalo negodovanja odraslih, saj so jih dijaki učinkovito uporabljali za proizvajanje raznih zvokov. Vseeno lahko rečemo, da je bil obisk uspešen in Helena se je nasmejana vrnila v Ljubljano.

Naslednji dan smo v akcijo poslali drugo sodelavko, Nejo šmid, ki je v sklopu promocije prostovoljstva z Mitjem obiskala Gimnazijo Jesenice, katere dijakinja je včasih bila tudi sama. Tudi na Gimnaziji sta promotorja razprostrla materiale na mizico in okoli razobesila plakate, ki vabijo k prostovoljstvu. Med odmorom je okoli stojnice završalo in oba predstavnika prostovoljskih organizacij sta se morala potruditi, da sta lahko odgovorila na vsa vprašanja, razdelila promocijski material (tokrat smo balone pustili doma), hkrati pa k stojnici povabila tudi tiste dijake, ki so samo hodili mimo in le od strani z zanimanjem opazovali dogajanje.
Presenečeni smo bili nad zanimanjem, ki so ga pokazali dijaki, navdušilo pa nas je tudi dejstvo, da je kar nekaj dijakov povedalo, da so že prostovoljci. Na Jesenicah so torej zagnani prostovoljci že del obeh srednjih šol, upamo, da bo njihov zgled vlekel, in da smo s svojo prisotnostjo na obeh šolah pripomogli k povečanju števila prostovoljcev. Če bi se radi pridružili večajoči se prostovoljski ekipi je www.prostovoljstvo.org pravo mesto za vas; poiščite svojo aktivnost v svojem kraju in prostovoljite tudi vi!

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se