Print header

Otroci so pomembni prostovoljci

11.10.2012


Ob zaključku Tedna otroka so bili učenci 5. razredov OŠ Koper pomembni in dragoceni poslušalci ter udeleženci delavnic Rdečega križa o humanih vrednotah ter prostovoljstvu, ki jih je vodila in usmerjala Marija Jereb, prostovoljka Območnega združenja RK Koper. Že najmlajši se svojim iskrenim navdušenjem, sočutjem in pravo mero optimizma potrjujejo, da jim je mar za vsakogar, ki je v stiski in da so pripravljeni pomagati brez omahovanja in brezpogojno.

Petošolčki so bili zelo domiselni in so z navdušenjem spremljali video Prostovoljček RK ter video " Change."

Ponosni so na video "Objemi", saj se je marsikdo izmed njih prepoznal na fotografiji.

Tudi njihova mnenja o prostovoljstvu ter vrstni red prioritet v ogledalu prostovoljstva je bil zelo zanimiv. Tako so na prvem mestu sočutje, skrb za druge, druženje z drugimi prostovoljci, spoznavanje različnih ljudi in sreča, ki jo občutijo ob prostovoljskem delu. Pika na i je bila njihova razlaga posebnih kartic" Všeč mi je".
 
Za pester tok dogajanj pa poskrbijo učenci sami pri izdelavi domiselnih plakatov, na podlagi danih aplikacij, kjer so na dan privrela njihova iskrena čustva.

Mislim, da so delavnice o prostovoljstvu, razgovor o humanih vrednotah ter spodbujanje k dobrim delom pomemben del vzgoje za humanost.


S prostovoljko Matejo Starc in učiteljico Nino Lušo, sicer mentorico krožka POMAGAJ IN DRUGI BODO TEBI, smo sodelovale pri razlagi kartic in bile učencem ves čas enake med enakimi, kar je ustvarilo posebno vzdušje, ki je tako zelo pomembno pri prostovoljskemu delu.

Marija Jereb

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se