Print header

O prostovoljstvu in Rdečem križu z otroki dveh dežel

09.11.2012


Za izvajalko delavnice Marijo Jereb ter za učence dveh dežel (Slovenije in Italije), ki obiskujejo podružnično osnovno šolo z italijanskim učnim jezikom P.P. Vergerio Il Vecchio Koper-Capodistria, enota Hrvatini Crevatini je bil 8. november drugačen in nadvse kreativen dan.
Prvič so se namreč srečali s prostovoljstvom in Rdečim križem in bili izjemno domiselni in razmišljajoči o vsem videnim in slišanim. Njihovi dvojezični plakati odražajo razumevanje stiske ljudi in velik pomen prostovoljstva ne glede na to, ali prihajajo iz domačih Hrvatinov ali iz Milj (Muggia ) in celo iz Trsta (Trieste), od koder jih starši vsak dan pripeljejo k pouku.

Ob imenitni uporabi obeh jezikov in ob sodelovanju njihove učiteljice Andreje so dve-urne delavnice zares prehitro minile.

In kaj smo družno ugotovili? Da je prostovoljstvo nekaj, kar imamo in čutimo v srcih, da se ga ne da kupiti ter da je v življenju najpomembnejša srčna dobrota, sočutje ter razumevanje drug drugega. Ljudje namreč potrebujemo drug drugega, da bi z njimi delili radost ter skupaj premagovali žalost in nesrečo.
Vidno ganjeni smo se poslovili in si s ploskanjem obljubili ponovnega snidenja in nadaljevanja delavnic.


Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se