Print header

Priporočila Etične komisije

05.11.2012

Priporočila Etične komisije ob obravnavi pritožbe prostovoljcev o nekorektnem ravnanju odgovornih oseb v eni od slovenskih bolnišnic

Etični komisiji organiziranega prostovoljstva je Slovenska filantropija posredovala pritožbo prostovoljcev glede nekorektnega ravnanja odgovornih oseb v bolnišnici.  Na prošnjo Etične komisije so prostovoljci podali soglasje za obravnavo na komisiji ter prosili za pisno mnenje glede pritožbe (v nadaljevanju pobuda). Prosili so zlasti za oceno, ali bi morala bolnišnica (organizator prostovoljskega dela) ustrezneje reševati sporna vprašanja, ki so jih prostovoljci navajali v pobudi ter mnenje o domnevni kršitvi kar nekaj členov Etičnega kodeksa s strani bolnišnice.

Etična komisija je na svojih sejah pozorno preučila prejete dokumente ter dogovor o prostovoljskem delu med prostovoljci in bolnišnico. Ob upoštevanju Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva, slovenske zakonodaje in poznavajoč temeljne etične razsežnosti prostovoljskega dela, je komisija oblikovala naslednja mnenja in ocene, ki jih lahko preberete tukaj.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se