Print header

Podpora posameznikov in družbe MSD uporabnikom Ambulante Pro bono

28.11.2012

Ambulanta s posvetovalnico za osebe brez zdravstvenega zavarovanja, ki je že obeležila 10 let delovanja, svojih vrat vsekakor še ne bo zaprla. Potrebe so velike, a na srečo tudi podporniki Ambulante razumejo stiske ljudi. Ne le, da številni posamezniki v Ambulanti dobijo zdravstveno pomoč, pomagajo jim tudi pri premagovanju socialnih stisk. Tako posamezniki kot tudi družba MSD kot zlati donator Ambulante omogočajo, da Slovenska filantropija uporabnikom Ambulante tudi s finančnimi sredstvi pomaga pri premagovanju, lajšanju ali odpravljanju socialnih stisk.

Mladoletni deklici, ki obiskuje Ambulanto od svojega rojstva, saj je državljanka ene od republik bivše Jugoslavije in ni zdravstveno zavarovana, so donacije omogočile nakup očal.

47-letni brezdomec, ki je skoraj 25 let preživel na ulici,  je že od leta 2005 uporabnik Ambulante, kjer so mu pomagali urediti stalno prebivališče, osebni dokument, denarno socialno pomoč in posledično zdravstveno zavarovanje. Z donacijami so mu poravnali najemnino za dvoposteljno sobo do odhoda na bolnišnično zdravljenje alkoholizma in mu s tem omogočili dostojne pogoje za bivanje in posledično tudi podporo pri njegovi abstinenci in odločitvi za resno zdravljenje alkoholizma.

Mati s štirimi otroki je ubežala nasilju v družini, a posledice nasilja vsi trpijo še danes. Že vrsto let so uporabniki Ambulante, saj so vsi državljani ene od republik bivše Jugoslavije. Živijo zelo skromno, v pomanjkanju, lahko rečemo, da v revščini. V Ambulanti so jim lahko omogočili plačilo opomina in položnice za elektriko v izogib odklopu elektrike.

Delavca migranta je delodajalec nezakonito v času bolniške odjavil iz zdravstvenega zavarovanja. Ugotovljenih je bilo cel kup nepravilnosti in zlorab s strani delodajalca, česar posledica je poškodba hrbtenice in praktično štiri leta življenja brez dohodka (plač in denarnih nadomestil za čas bolniške). Z donacijami so mu pokrili dve najemnini in dva obroka dodatnega zdravstvenega zavarovanja, z zagovorniki pravic delavcev migrantov pa poskušajo urejati varstvo njegovih pravic in rešitev situacije.

Slovenska filantropija se zahvaljuje vsem donatorjem za prispevke, ki jih skupaj s strokovnjaki in prostovoljci namenja za pomoč ljudem v stiski.

 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se