Print header

Danes izšel bilten prostovoljcev in prostovoljk Zavoda Maribor 2012

17.12.2012

Maribor, 13. december 2012 - Danes je izšel bilten prostovoljcev in prostovoljk, ki so v letu prestolovanja kulturi sodelovali z zavodom MARIBOR 2012 – Evropsko prestolnico kulture. Projekt 'S prostovoljci na EPK', v okviru katerega so prostovoljci in prostovoljke zavoda Maribor 2012 nudili servisno podporo dogodkom Evropske prestolnice kulture v obliki organiziranega prostovoljstva, je celotno leto sodeloval tudi s projektom Mestne občine Maribor City volunteers. Tudi bilten 'Zavrteli smo skupaj' predstavlja rezultat skupnega sodelovanja zavoda MARIBOR 2012 in projekta City volunteers.

V biltenu so prostovoljke in prostovoljci predstavili del svojih izkušenj, pogledov in občutenj, ki so jih doživeli kot prostovoljci in prostovoljke v okviru Evropske prestolnice kulture 2012. Cilj biltena, ki sta ga uredila prostovoljca Alen Krajnc in Petra Očkerl, je predstaviti prostovoljsko delo v okviru EPK, izpostaviti pomembnost tega za izvedbo tega celoletnega projekta in prispevati k promociji prostovoljstva kot takega.

Petra Očkerl, prostovoljka in urednica biltena, je o nastanku biltena povedala: »Pobuda za bilten se je pojavila, ko smo se prostovoljci začeli zavedati svoje pomembne vloge za izvedbo in uspešnost projekta Evropske prestolnice kulture, raznovrstnosti svojih izkušenj in dogodivščin ter posebnosti svojega položaja glede na to, da delo opravljamo prostovoljno.« Poudarila je tudi, da so želeli z nizanjem zanimivih prostovoljskih zgodb in pozitivnih misli k prostovoljskemu delu spodbuditi tudi bralce biltena. Njen sourednik Alen Krajnc pa je vsebino biltena povzel tako: »V nekaj več kot 7500 besedah, ki se razprostirajo na 52 straneh, in v slikah, ki zapisanemu dodajajo še piko na i, je predstavljeno enoletno popotovanje 87 prostovoljcev in prostovoljk Evropske prestolnice kulture 2012. V biltenu najdemo avtorske članke, poročila, bloge, zgodbe, poročilo iz ekskurzije v Čakovec in Varaždin ter mnogo prostovoljskih anekdot.«

Bilten prav tako nazorno prikaže sodelovanje obeh prostovoljskih projektov, projekta »S prostovoljci na EPK« in projekta City Volunteers. Prav zadnji projekt, ki ga delno financira Evropski sklad za regionalni razvoj iz instrumenta za predpristopno pomoč v okviru operativnega programa IPA Slovenija-Hrvaška 2007-2013, je izdajo biltena tudi omogočil.

Bilten si lahko ogledate na spletnih straneh www.city-volunteers.si in preko te povezave.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se