Print header

Prostovoljstvo upokojenih pedagoških delavcev na osnovnih šolah v Podravju

11.01.2013

Slovenska filantropija v projektu CITY VOLUNTEERS razvija NOVO OBLIKO PROSTOVOLJSTVA – PROSTOVOLJSTVO UPOKOJENIH PEDAGOŠKIH DELAVCEV NA OSNOVNIH ŠOLAH V PODRAVJU.

ZAKAJ?

Ker so upokojeni pedagoški delavci strokovno usposobljeni za delo z otroki, ki imajo iz katerega koli razloga težave pri šolskem delu ali v osebnem razvoju.

Ker imajo bogate izkušnje.

Ker so mnogi polni energije.

Ker jim ni vseeno.

IN ZAKAJ ŠE?

Ker je na šolah vrsta otrok, ki v obstoječem sistemu ne dobijo dovolj ustrezne pomoči, da bi zmogli vse šolske obveznosti.

Ker so med učenci tudi priseljenci, ki slovenskega jezika (še) ne obvladajo dovolj, da bi lahko brez težav sledili pouku.

Ker je včasih dovolj pravi stik z odraslo osebo, ki si vzame čas in otroka razume, da ta najde motiv za spopadanje z zanje navidezno previsokimi zahtevami šolskega programa.

Ker vsi otroci za zdrav osebnostni razvoj potrebujejo občutek, da so sposobni in vredni.

Za uspešen razvoj te nove oblike prostovoljstva smo pripravili DVE USPOSABLJANJI, ki sta namenjeni:

-          STROKOVNIM DELAVCEM NA OSNOVNIH ŠOLAH, ki bodo kot koordinatorji poskrbeli za prostovoljstvo upokojenih pedagoških delavcev za učence, ki potrebujejo dodatno pomoč,

-          UPOKOJENIM PEDAGOŠKIM DELAVCEM, ki bodo kot prostovoljci pomagali tistim učencem, ki zaradi katerega koli razloga ne zmorejo šolskih obveznosti.

POMEMBNO!

Usposabljanje ponujamo samo v Podravju, ki aktivno sodeluje v projektu CITY VOLUNTEERS!

Šole, ki bodo zainteresirane, bodo lahko v dogovoru s Slovensko filantropijo sodelovale pri širjenju oziroma multipliciranju te novosti na drugih šolah in v drugih regijah.

VABILO NA USPOSABLJANJE                                 PRIJAVE

INFO O PROJEKTU

Projekt City volunteers razvija prostovoljstvo v slovensko-hrvaški obmejni regiji, delno ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj iz instrumenta za predpristopno pomoč v okviru Operativnega programa IPA Slovenija – Hrvaška 2007-2013. 

kONTAKTNA OSEBA:

Nevenka Alja Gerl, program City volunteers

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Poljanska cesta 12

1000 Ljubljana

T.: 01 433 40 24

M.: 031 786 028

E.: nevenka.alja.gerl@filantropija.org

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se