Print header

Delavnica o merjenju prostovoljstva

13.03.2013

21. februarja 2013 sta Evropski prostovoljski center (CEV) in Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO) v Bruslju gostila strokovno delavnico na temo merjenja prostovoljstva. Namen dogodka je bil  zbrati informacije za predlog pilotnega projekta Evropskega parlamenta za sistematično zbiranje primerljivih podatkov o prostovoljstvu v Evropi.


Različni dokumenti Evropske unije poudarjajo, da je treba zbrati primerljive podatke o številu, naravi in vlogi prostovoljstva in za takšne meritve priporočajo uporabo priročnika Mednarodne organizacije dela (ILO) o merjenju prostovoljskega dela. Namen delavnice je bila tako pomoč pri dejanski uresničitvi teh priporočil na ravni držav EU. Na srečanju so se zbrali nacionalni statistični strokovnjaki iz držav EU ter druge zainteresirane strani, in omogočili razpravo in načrtovanje tehničnih vidikov za izvedbo prostovoljskega modula v nacionalnih statistikah (kot dela pilotnega projekta Evropskega parlamenta).

Delavnice se je udeležil tudi predstavnik Statističnega urada Republike Slovenije. Urad je izrazil pripravljenost izvajanja te raziskave, zato upajo na potrditev predloga in potrebne pridobitve dodatnih finančnih sredstev.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se