Print header

Prostovoljstvo na OŠ Mozirje

27.03.2013

V Mozirju, kraju pod Mozirsko planino, je prostovoljstvo še vedno pomemben način življenja. V teh negotovih časih najdemo v prostovoljstvu lahko tudi potrditev samih sebe, pomagamo drug drugemu ali pa si samo popestrimo prosti čas.

Med zimskimi počitnicami smo prostovoljci popestrili šolo z zanimivimi športnimi igrami, kjer so otroci lahko poskrbeli za svoj naravni občutek za gibanje. Pri ustvarjalnih delavnicah so si lahko izdelali dnevnik doživetij. Sami so izdelali platnice, si zvezali liste in nastali so krasno izdelki - na pogled in za uporabo. Zadnji dan so si otroci oblikovali potičke, ki nam jih je prijazen kuhar Blaž spekel v kuhinjski pečici. 

Tačas so si otroci izdelali namizno dekoracijo, preproste pogrinjke in okrasili prtiček za potičko. Omamen vonj, ki se ponavadi širi doma okoli praznikov je napolnil šolo in naredil že tako dobro razpoloženje otrok še boljše, še pristnejše.


Učenci so se sprostili še z igranjem družabnih iger - človek ne jezi se, igre s kartami, domine, šah, mikado, sestavljanke. Med seboj so se še bolje spoznali in povezali. Pokazali so veliko motiviranost in veselje do takšne oblike dela.

 Na šoli deluje tudi Klub prostovoljcev, kjer sodelujejo učenci višjih razredov osnovne šole. Pomagajo na ustvarjalnih delavnicah za mlajše otroke, obiščejo ostarele, pomagajo na Maratonu Mozirja, se dodatno izobražujejo o prostovoljstvu. Iščejo nove ideje in s tem pridobivajo nova znanja.

Vsako leto skupaj z mentorji planinskega krožka pripravimo planinski tabor, kamor še posebej povabimo otroke, ki drugače ne bi šli nikamor na dopust. Celo leto potekajo razne aktivnosti, da zberemo denar, poiščemo sponzorje za ta projekt.

Prostovoljstvo nas bogati in izpopolnjuje.

Zala Acman

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se