Print header

K spremembam na bolje so pomagali tudi Si.mobilovci

08.04.2013

»Neprecenljivo je videti veselje, ko daš telefon nekomu, ki si ga ne more privoščiti«

5. in 6. aprila je Slovenska filantropija organizirala vseslovensko prostovoljsko akcijo Dan za spremembe. Akcija je privabila tudi Si.mobilovce, ki smo predvsem z donacijami telefonov, polnilcev in SIMPL KIDZ kartic pomagali številnim otrokom iz socialno šibkejšega okolja.

5. in 6. aprila so po vsej državi občine, šole in organizacije sodelovale pri izmenjavi predmetov, ki jih številni nujno potrebujejo za kvalitetno življenje.  Si.mobilovci smo se za to priložnost povezali s Slovensko filantropijo in se odločili, da bomo njihovi srčni akciji pomagali s telefoni, polnilci ter SIMPL KIDZ sim karticami.

Podarili smo 98 telefonov s skoraj enakim številom SIMPL KIDZ kartic in pomagali akcijam v Ljubljani, Murski Soboti, Radovljici, Kranju, Stahovici in na Jesenicah. Poleg tega smo dva Samsung Galaxy tab-a donirali Otroški pediatrični kliniki v Ljubljani. Nekateri sodelavci so v projektu sodelovali drugače, in sicer tako, da so donirali lastne predmete ali kupili druge v sklopu izmenjav.

Iskrena hvala vsem sodelavcem Si.mobila, ki so sodelovali pri tem prostovoljskem projektu.

Spodaj predstavljamo nekaj misli sodelavcev, ki so sodelovali v prostovoljskem projektu:

Uroš Bundalo je pomagal na Jesenicah. Po zaključku akcije je vtise strnil v besede: "V današnjem svetu oz. bolje, v družbi današnjih ljudi, kjer se zdi, da je vsakomur pomembna le lastna koža, da so vrednote, ki so jih imeli naši predniki, večinoma izginile, je izredno pomembno opravljati dobra dela. Jutri ne bodo zmagali tisti, ki bodo imeli največ, temveč tisti, ki bodo dali največ. Vesel sem, da sem lahko danes, s pomočjo Si.mobila, pomagal nekaterim, ki so pomoči potrebni, vesel, da sem nekaj teh razveselil in osrečil."

Gaja Torkar in Mojca Hlebčar sta pomagali v Kranju (OŠ Staneta Žagarja Kranj). K sodelovanju v akciji ju je prepričalo vabilo: "Denar od prodaje bo namenjen šolskemu skladu za poplačilo šole v naravi otrokom naše šole iz socialno šibkejših družin." Poleg donacije sta tudi učili starše in otroke o varni uporabi telefonov. "Zbrali sva toliko denarja, da samo od najine prodaje lahko plačamo štirim otrokom šolo v naravi - kar je super! Neprecenljivo je videti veselje, ko sva podarili telefon nekomu, ki si ga ne more privoščiti. Hvala vsem za to prečudovito izkušnjo, ki bo postala letna rutina. Hvala Simobilu za donacijo. Hvala prostovoljkam v šoli, ki so tako lepo skrbele za naju. Hvala za to nepozabno izkušnjo."

Tudi Katja Geč je pomagala v Kranju. »Super se mi zdi, da taki »projekti« še obstajajo in da je Simobil del tega,« je povedala po zaključku projekta. Sandra Kajdič in Boštjan Jamnikar sta s Si.mobilovo donacijo pripomogla k zbiranju sredstev tudi v Vrtcu Murska Sobota. Tam je organizatorka Vesna z veseljem in nasmeškom sprejela donirana sredstva, ki so hitro šla v promet in s tem pripomogla k polnjenju škatlice za dobrodelne prispevke.

Nina Nuša Lanščak, Saša Forjan, Luka Stančin, Martina Pavlinjek in Mario Balažic so sodelovali v Murski Soboti. "Akcijo smo vzeli skrajno resno, z največjim veseljem pomagali in še z lepšim občutkom smo odnesli zbrane stvari na mesto, kjer bodo z veseljem uporabljene. Sami smo mnenja, da je skrajni čas, da stopimo skupaj in si z roko v roki pomagamo skozi težke čase. Ne pozabimo, le skupaj smo močnejši!"

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se