Print header

Združili moči v solidarnosti

05.04.2013

V Kranju so za Dan za sprememb svoje moči združili Šolski center Kranj, Višja strokovna šola in Mestna knjižnica Kranj ter v avli Mestne knjižnice priredili izmenjavo knjig, učbenikov, CD-jev, DVD-jev, družabnih iger in drugih stvari, ki so jih donirali občani ter tako Dan za spremembe na svoj način podprli tudi sami.

Predmeti so zelo hitro dobivali nove lastnike in obiskovalci so dogodek zapuščali z nasmehom na ustih. Prijazne prostovoljke, Tanja iz Društva Metuljčica, Darja in Marjana so se organizaciji in samemu dogodku pridružile, ker so želele pomagati otrokom iz socialno ogroženih družin, da se bodo lahko tudi oni udeležili šole v naravi.

Gospa Damjana Mustar, soorganizatorka iz Mestne knjižnice Kranj, je potrdila dober obisk. Sredstva bodo donirali OŠ Stražišče, ki je največja okoliška šola in v njenih klopeh sedi kar precej otrok, ki jim bodo donacije omogočile obisk šole v naravi skupaj s sovrstniki.

Če ste danes zamudili izmenjavo in želite svojo domačo knjižnico obogatiti za kakšno knjigo, vam je zmanjkalo šolskih zvezkov in potrebščin, skupni čas radi preživljate v igranju družabnih iger ali gledanju risank, ste na izmenjavo uporabnih predmetov vabljeni tudi jutri od 9. do 12. ure. Jutri bo dogodek potekal zunaj, pred knjižnico.

Jutri, med 8. in 12. uro pa bo izmenjava potekala tudi na OŠ Staneta Žagarja Kranj. Pridite, si izberite kakšen uporaben predmet in prispevajte v šolski sklad za njihove učence.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se