Print header

Mednarodni prostovoljski projekt Go ahead with your head

07.05.2010

Slovenska Filantropija in Zavod Voluntariat vabita k sodelovanju pri mednarodnem prostovoljskem projektu


Go ahead with your head


Projekt je namenjen promociji mednarodnega prostovoljstva in mladim tudi ponuja konkretno možnost udeležbe v prostovoljskih programih v tujini. V sklopu projekta bo tako tudi enemu prostovoljcu/-ki iz Slovenije omogočeno dvomesečno prostovoljno delo pri španski nevladni organizaciji DeAmicita, partnerici Zavoda Voluntariat v okviru mednarodne mreže nevladnih organizacij Service Civil International (SCI).

DeAmicitia je nevladna okoljevarstvena organizacija, ki poskuša z organizacijo delovnih taborov in mladinskih izmenjav rešiti okoljske težave na različnih koncih španije. Njen sedež, kjer bo tudi prostovoljec/ka nastanjen, je v predelu Siera Norte de Madrid, približno 80 km oddaljen od glavnega mesta španije.

Aktivnosti prostovoljca/ke bodo potekale v okviru prostovoljnih aktivnosti DeAmicite, in sicer glavna naloga prostovoljca/ke bo opravljanje vloge taborovodje na njihovih delovnih taborih ali vloga spremljevalca na mednarodnih mladinskih izmenjavah. Ko prostovoljec/ka ne bo na poti, pa bo skrbel/a za lokalne aktivnosti, kot so skrb za eko-hišo in eko-vrt, čebele, pogozdovanje in še marsi kaj.

Prostovoljec/-ka bo s projektom pričela s 15. julijem 2010, aktivnosti pa bodo trajale dva meseca, do 15. septembra 2010.

V okviru projekta so zagotovljena finančna sredstva, s katerimi bodo pokriti stroški prehrane in nastanitve prostovoljcev v španiji, stroški prevoza v španijo ob pričetku projekta in v Slovenijo ob njegovem zaključku.

Projekt v Sloveniji vodi Slovenska filantropija, ki bo ob pomoči Zavoda Voluntariat izbrala primernega/o kandidata/ko za prosto mesto v organizaciji DeAmicitia, ga/jo pred odhodom v španijo tudi primerno usposobila in pripravila na izkušnjo daljšega bivanja v novem okolju.

Projekti, ki se bodo izvajali v sklopu programa Amicus, ki ga financira Evropska komisija, so po zasnovi in izvedbi zelo podobni projektom Evropske prostovoljne službe (EVS), v njih pa se lahko vključijo vsi mladi med 18. in 30. letom starosti, tudi če so se pred tem že udeležili projekta EVS.

Vsi, ki vas sodelovanje pri projektu zanima, izpolnite prijavnico in skupaj svojim CV-jem pošljite najkasneje do 31. maja 2010 v elektronski obliki na naslov placement@zavod-voluntariat.si (subject: DEAMICITIA_(PRIIMEK)) oziroma na naslov Zavod Voluntariat, Cigaletova 9, 1000 Ljubljana. Oba dokumenta morata biti napisana v angleškem jeziku!

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na: placement@zavod-voluntariat.si, na 01 23 91 625 ali 031 81 39 39  ali na Cigaletovi 9 (4. nadstropje).
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se