Print header

Deliti, darovati, pomagati ....

10.04.2013

... tudi to je prostovoljstvo in pomembno poslanstvo, o katerem se že v nežni mladosti pogovarjamo z najmlajšimi v vrtcih in v osnovnih šolah Mestne občine Koper, nadgrajujemo pa v srednjih šolah, kjer se pokažejo dobri rezultati pomembnega dela z mladimi. V komisiji za mlade prostovoljce, ki deluje v okviru Območnega združenja Rdečega križa Koper z veseljem ugotavljamo, da so mladi naklonjeni darovanju ter razumevanju stisk, ki jih je danes mnogo preveč.

Od pogovorov ter sodelovanja na zanimivih delavnicah o humanosti do udejanjenja dobrih delih ni daleč. Tako so mladi krožkarji RK "Pomagaj in drugi bodo tebi" iz OŠ Koper mentorice Nine Luša že drugič v kratkem času zbrali veliko količino prehrambnih ter higienskih artiklov za OZRK Koper in pripomogli k reševanju stisk ljudi.

Na zanimivih delavnicah učencev iz OŠ z italijanskim učnim jezikom P.P.Vergerio Il Vecchio Koper, ki jih je vodila prostovoljka RK Koper Marija Jereb ob sodelovanju učiteljic 4. razreda Koper - Capodistria ter enote Semedela in Bertoki pa so se z naklonjenostjo do humanosti mladi udeleženci odločili, da bodo čim prej postali pravi prostovoljčki, ki jim bodo darovanje in pomoč v veselje in ponos ...
Vse omenjeno je del vzgoje za humanost, ki jo moramo na primeren način in s pravilnim pristopom čim prej in brezpogojno širiti med mlade, ki na široko odprejo svoja srca sočutju, razumevanju, prijateljstvu ter strpnosti.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se