Print header

Dan za spremembe – ohranimo tisto, kar je dobro

15.04.2013

V mesecu aprilu smo na osnovni šoli Antona Martina Slomška Vrhnika ponovno stopili skupaj učenci, starši in učitelji. Udeležili smo se Dneva za spremembe in tako zbrali različne predmete. Dobili smo veliko različnih in uporabnih stvari, ki smo jih razstavili v avli šole. 
Šolska tržnica je potekala v soboto, 6. aprila, v dopoldanskem času.  Obiskovalci, starši in učenci so si lahko izbrali predmete za prostovoljni prispevek, ki se je namenil šolskemu skladu. Z zbranim denarjem bomo omogočili, da se bodo lahko učenci lažje udeležili šole v naravi. Udeleženci sejma so z velikim zanimanjem pobrskali po stvareh in našli, kar potrebujejo. S skupnimi močmi smo ohranili tisto, kar je dobro in s svojo solidarnostjo pokazali dobro voljo.

Ob tej priložnosti smo pri pouku z učenci razmišljali o pomenu prostovoljstva v vsakdanjem življenju. Svoja razmišljanja in spoznanja so zapisali in dodali pečat svoji roki. Nekaj zanimivih misli: Ta roka pomaga …

… pri pospravljanju, pri učenju, pri nalogi, pri nošenju težkih vrečk, pri kuhanju, če je kdo v nevarnosti, pri čuvanju bratca, pri sodelovanju …
  

Hvala vsem, za solidarnost in pomoč pri ohranjanju tistega, kar je dobro, še zlasti učencem in staršem prve triade, prostovoljcem Slomškove šole in občini, ki nam je omogočila brezplačno plakatiranje. 

                                                                                                  za prostovoljstvo
                                                                                                  Bojana Petrovčič

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se