Print header

Izobraževanja za mentorje in organizatorje prostovoljskega dela

Mentorji prostovoljcev usklajujejo delo prostovoljcev s poslanstvom organizacije in potrebami uporabnikov. Po naših izkušnjah je najpogosteje prav mentor prostovoljcev ključna oseba, ki stoji za uspešnimi prostovoljskimi zgodbami.

Zakon o prostovoljstvu govori, da mentorstvo obsega organizacijo prostovoljskega dela in podporo prostovoljcu pri opravljanju prostovoljskega dela v skrbi za kakovostno izvajanje prostovoljskega dela.

Mentorstvo v organizacijah prevzemajo zaposleni, pa tudi prostovoljci, ki so že dlje časa vpleteni v prostovoljski program.

Delo mentorjev ni enostavno, zaradi nerednega financiranja se mentorji v organizacijah pogosto menjujejo, uvajajo se novi prostovoljski programi, prihajajo novi prostovoljci. Tukaj nastopimo sodelavci Slovenske filantropije, ki preko osebnih svetovanj in izobraževanj za mentorje iščemo odgovore na najpogostejša vprašanja mentorjev, organizatorjev prostovoljstva, kot so:

Kako vzpostaviti prostovoljski program, da bo skladen z zakonom o prostovoljstvu?
Kako pridobiti dobre prostovoljce?
Kako ohraniti motivacijo prostovoljcev, kako jih nagrajevati?...

Na izobraževanjih Slovenske filantropije se v tematiko poglobimo teoretično in praktično. Udeleženci pridobijo veliko koristnih informacij, izmenjajo izkušnje z ostalimi mentorji in odhajajo z znanji ter informacijami, ki jih lahko takoj neposredno uporabijo pri svojem delu.

Za mentorje nudimo naslednja izobraževanja:

Lepo vabljeni!

Kontaktna oseba: Mateja Slapnik, (01) 433 40 24

Prijave in informacije: usposabljanja@filantropija.org

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se