PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaPomoč pri izvedbi in izvedba delavnic s področja digitalnega opismenjevanja100214
OrganizacijaZasavska ljudska univerza
LokacijaZagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik
datum_objave23.03.2023
Opis dela

Z veseljem vas vabimo, da se pridružite naši ekipi pri izvedbi delavnic s področja digitalnega opismenjevanja, namenjenih predvsem starejšim in drugim ciljnim skupinam.

Digitalno opismenjevanje je danes zelo pomembno, saj se vse več storitev in informacij seli na splet. Žal pa nekateri ljudje zaradi pomanjkanja izkušenj in znanja ne morejo uporabljati digitalnih storitev in se soočajo s težavami pri opravljanju vsakodnevnih opravil, kot so plačevanje računov, iskanje informacij ali komunikacija s sorodniki in prijatelji.

Zato organiziramo delavnice, kjer boste prostovoljci lahko pomagali udeležencem, da se naučijo osnovnih digitalnih spretnosti, kot so uporaba računalnika, brskanje po spletu, uporaba elektronske pošte, socialnih omrežij in drugih digitalnih orodij. Na delavnicah boste delili svoje znanje in izkušnje z udeleženci, jih spodbujali in jim pomagali premagati morebitne težave.

Skupaj lahko prispevamo k bolj digitalno pismeni družbi!


Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Tujce, Kratkotrajno delo


Področja dela : Ranljive skupine, Vzgoja in izobraževanje, Starejši, Tujci


Oblika dela : Družabništvo, Informiranje, Izobraževanje


Pričakovane izkušnje :

Za delo pri izvajanju delavnic s področja digitalnega opismenjevanja, predvsem za starejše in druge ciljne skupine, so potrebna določena znanja in spretnosti. Med najpomembnejšimi so: 1. Znanje o uporabi računalnika in drugih digitalnih naprav, kot so pametni telefoni in tablice. 2. Osnovno znanje o operacijskih sistemih, kot je Windows, ter o programih, kot so spletni brskalniki, elektronska pošta, socialna omrežja in drugi digitalni pripomočki. Koristna so lahko tudi znanja o digit


Trajanje dela : Po dogovoru


Št. ur na teden : 1-2 uri, po dogovoru


Kontakt : Nikolaja Bukovšek   |  T: 031 617 335   |  E: nika.bukovsek@zlu.siVeljavnost objave : 23.03.2023 - 23.05.2023 | (Poteklo)

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki