PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaProstovoljec na lokalnih volitvah 202233593
OrganizacijaDruštvo Integriteta - Transparency International Slovenia
Lokacija
datum_objave08.08.2022
Opis dela

Transparency International Slovenia išče prostovoljce za spremljanje poteka predvolilnih aktivnosti na lokalni ravni. V novembru in decembru bodo potekale lokalne volitve. V Transparency International Slovenia bomo spremljali predvolilne kampanje in volitve v izbranih občinah. Z opazovanjem želimo ugotoviti zlasti: kaj se na terenu v času predvolilnih kampanj v resnici dogaja; ali so volilne kampanje dejansko transparentne in v skladu z zakonodajo; kako nadzorni organi opravljajo svoje delo. Pridruži se nam kot prostovoljec! Prostovoljci nam bodo pomagali pri terenskem delu, opazovanju in beleženju poteka kampanj in volitev, s pridobivanjem in posredovanje podatkov in referenčnega gradiva (fotografij, video posnetkov, volilnih materialov, posnetkov zaslona, podatkov o shodih, itd.). Pred pričetkom dela bomo izvedli usposabljanje za delo. Pogoj za prijavo sta neodvisnost in politična nevtralnost, nepripadnost politični skupini, ter nesodelovanje pri volilnih ali predvolilnih opravilih. Za sodelovanje pošlji prijavo do vključno 5. 9. 2022 na info@transparency.si. Povej tudi prijateljem! Pridružite se nam v velikem številu in pomagajte dvigniti standarde transparentnosti in integritete na volitvah v Sloveniji. Razvoj demokracije in sodelovanja občanov v demokratičnih procesih in pri oblikovanju prihodnosti lokalnih skupnosti sta ključna. Tega pa ne more biti ob netransparentnih kampanjah, ki lahko dajejo lažno sliko integritete potencialnih voditeljev na različnih ravneh. Opazovanje lokalnih volitev izvajamo v okviru projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022.


Primerno za : Posameznike, Kratkotrajno delo


Področja dela : Človekove pravice


Oblika dela : Raziskovanje, Spremljanje


Trajanje dela : V času lokalnih volitev 2022


Kontakt : Ana Šemerl Harmel   |  T: 01 320 73 25   |  E: info@transparency.siVeljavnost objave : 08.08.2022 - 05.09.2022 | (Poteklo)

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2022 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki