PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaIniciativa Glas ljudstva išče prostovoljce33627
OrganizacijaSlovenska filantropija
Lokacijavse občine v Sloveniji
datum_objave05.09.2022
Opis dela

Iniciativa Glas ljudstva, katere del je tudi Slovenska filantropija, vabi lokalne aktiviste_ke, prostovoljce_ke, da se ob bližnjih lokalnih volitvah aktivirate v svojih občinah. Izbira kandidata na volitvah je povsem osebna odločitev, pomembno pa je, da volimo v čim večjem številu. Le visoka volilna udeležba namreč lahko izraža voljo večine. Lokalne volitve so na številnih področjih za vsakdanjik državljanov še pomembnejše od državnozborskih. Delo občin namreč pomembno vpliva na življenja občank in občanov, občina ureja lokalne infrastrukturne projekte, ljudem zagotavlja osebne oz. družinske zdravnike ter zdravstvene domove, skrbi za delovanje osnovnih šol in vrtcev, ob vsem tem pa ima možnost tudi zagotavljanja prostorov za kulturne, športne, prostovoljske, mladinske in ostale dejavnosti. Vabimo vas, da v svoji občini širite glas ljudstva. Veste, kaj želite v svojem kraju. Kaj vaša skupnost potrebuje. Povejte to krajevnim in mestnim politikom ter zahtevajte, da se opredelijo do ključnih vprašanj za vaše okolje. Gotovo niso vsi isti. Postavimo jim zahteve. 212-krat. Predvsem pa svoje sokrajane in sokrajanke pozovimo, da skupaj postavimo nove rekorde v volilni udeležbi! Zahteve in aktivnosti vam bomo pomagali oblikovati, saj smo skupaj močnejši.

Če želite vplivati na volilno udeležbo, poskrbeti, da bodo v vaši občini glasovali informirano ter da se bodo lokalni politiki zavezali k izboljšavam za vse ljudi v vaši občini, se prijavite preko spletnega obrazca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYqTJUgonBihC0kJXcPLsx5ihcd8ZzPrLVPG6Qm24lOIxKIg/viewform

Vpišite ime svoje občine in kako želite prispevati k dvigu volilne udeležbe ter večji odgovornosti politikov. Pomagali vam bomo z informacijami in veščinami, da vas bodo slišali. Povezali vas bomo s somišljeniki v vaših občinah in regijah ter skupaj poskrbeli, da se bo glas ljudstva slišal tudi jeseni!


Primerno za : Posameznike, Družine, Skupine, Delo od doma


Področja dela : Človekove pravice


Oblika dela : Animacija, Delo z mediji, Drugo, Informiranje, Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti, Promocija, Zagovorništvo, Delo od doma


Trajanje dela : september, oktober, november


Št. ur na teden : po dogovoru


Kontakt : Mojca Žerak   |  T: 040672646   |  E: mojca@glas-ljudstva.siVeljavnost objave : 05.09.2022 - 05.11.2022 | (Poteklo)

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2022 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki