PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaMentorstvo mladim migrantom in migrantkam33629
OrganizacijaSlovenska filantropija
Lokacijaveč krajev po Sloveniji
datum_objave06.09.2022
Opis dela

Velikokrat omenjamo, da so mladi naša prihodnost in da bi vsi otroci morali imeti enake možnosti. Že vrsto let opažamo, da migrantski otroci, ki v Sloveniji še niso dolgo, nimajo enakih izhodišč, saj njihovo znanje slovenščine ni enako, ravno tako pa lahko imajo primanjkljaj v predznanju, manjka jim prijateljev. Letos je situacija še posebej “alarmantna”, saj je povsem nenačrtovano in nepripravljeno prišlo še veliko otrok iz Ukrajine, ki pa bodo v tem šolskem letu ocenjeni, mnogi pa so v šolski sistem vstopili prvič. Zato vabimo vse zainteresirane prostovoljke in prostovoljce, še posebej mlade, da se nam pridružite v celoletni program mentorstva otrokom v obliki druženj ter učnih pomoči enkrat tedensko. Prostovoljci in prostovoljke lahko predstavljajo pomembno vez med otrokom ter slovensko družbo, jim pomagajo pri spoznavanju lokalnega okolja, spremljajo otroka pri učenju, mu pri tem pomagajo, ga spodbujajo, ravno tako pa tudi odkrivajo druge zaklade, ki bi jih bilo smiselno razviti. Iščemo prostovoljce in prostovoljke, ki bi: • v tem šolskem letu imeli čas vsaj dve uri na teden; • imajo veselje do dela z otroki in mladimi; • so pripravljeni otroka spremljati na več področjih, ne samo na učnem; • so se pripravljeni udeleževati tudi skupinskih aktivnosti za otroke; • znajo postavljati meje, so pripravljeni na lastno učenje, poročati o svojem delu ter se povezovati z drugimi ter • lahko dokažejo nekaznovanost. Izkušnje prostovoljcev ter mladih, udeleženih v podobnih programih, najdete na https://www.youtube.com/watch?v=gkVUZr4YlGk&t=495s.

 


Primerno za : Posameznike, Mladoletne


Področja dela : Ranljive skupine, Otroci in mladi, Tujci


Oblika dela : Družabništvo, Pomoč pri vzgoji, Spremljanje, Učna pomoč


Pričakovane izkušnje :

Posebnih znanj in izkušenj ni potrebno, saj bomo pred pričetkom dela organizirali tudi dvodnevno usposabljanje.


Trajanje dela : celotno šolsko leto


Št. ur na teden : 2


Kontakt : Viktor Kollar   |  T: 031 611 037   |  E: prostovoljci@filantropija.orgVeljavnost objave : 06.09.2022 - 06.11.2022 | (Poteklo)

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2022 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki