PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Vključevanje migrantov v izobraževanju odraslih

Izobraževanje je namenjeno krepitvi kompetenc strokovnih delavcev, ki delajo na področju izobraževanja odraslih, glede načinov vključevanja različnih skupin migrantov v izobraževanje odraslih.

 

Izobraževanje predstavlja nadaljnje uvajanje in krepitev načinov izobraževanja odraslih migrantov. Ti so sicer večinoma vključeni v program učenja slovenskega jezika, osebe z mednarodno zaščito pa tudi v programe nekaterih nevladnih organizacij. V zadnjih letih prihaja v Slovenijo vse več migrantov v ranljivi situaciji, ki je velikokrat posledica travmatiziranosti zaradi vojn in kršitve človekovih pravic. Med njimi je veliko tudi takšnih, katerih jezik in kultura se v veliki meri razlikujeta od slovanske. Zato je izjemnega pomena, da razvijamo znanja, povezana z učenjem slovenskega jezika, opismenjevanjem, razvijamo medkulturne kompetence, pa tudi poznavanje mreže ustanov in organizacij.

 

Izobraževanje zajema naslednje teme:

  • Begunci in migranti kot skupina brez zaščite človekovih pravic (vzroki za migracije, značilnosti različnih skupin migrantov, vzroki za njihovo ranljivost).
  • Duševno zdravje v kontekstu vojn in migracij.
  • Mreža ustanov, organizacij in programov za podporo migrantom ter možnosti prostovoljske podpore.
  • Kultura, izkušnja medkulturnosti in kulturni šok, model medkulturne senzibilizacije, pomen medkulturnih kompetenc, predavanje in delavnica.
  • Slovenščina za preživetje in opismenjevanje.

 

Vsebine bomo obravnavali preko kakovostnih predavanj in metod izkustvenega učenja ter tako uspešno povezali teorijo s prakso.

 

Za vaša vprašanja in informacije se lahko obrnete na Patricijo Fašalek, na telefonski številki 01 433 40 24 ali na e-naslovu patricija.fasalek@filantropija.org.

TERMINI IZOBRAŽEVANJ

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki