Print header

Iščejo se prostovoljci za pomoč na Onkološkem inštitutu

16.10.2013

Pozdravljeni,

Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva sodeluje pri vzpostavljanju prostovoljskega dela na Onkološkem inštitutu že dobrih sedem let, ko je inštitut pričel sodelovanje s prostovoljci.

Trenutno bolnikom z različnimi deli pomaga 12 prostovoljcev, ki informirajo bolnike in druge obiskovalce inštituta, jim pomagajo pri orientaciji v stavbi in okolici, v knjižnici, v garderobi, se družijo z bolniki, jih spremljajo po stavbi, na sprehodih ali pa v avli in čakalnicah ambulant ter na oddelkih obeh stavb skrbijo za prijazen sprejem bolnikov in njihovih spremljevalcev. Po potrebi pomagajo pri skrbi za njihovo garderobo, pomagajo pri evidentiranju prihoda bolnikov, njim in svojcem pomagajo pri orientaciji po hiši, jih usmerjajo in spremljajo na različne preiskave ter na oddelke, z njimi poklepetajo, da hitreje mine čas, medtem ko čakajo na pregled, preiskavo oz. ob bivanju na oddelkih ipd. Prostovoljci skrbijo tudi za urejanje knjižnih polic, izposojo in evidenco prejetih ter izdanih knjig - prostor je namenjen bolnikom in svojcem tako za izposojo knjig, pa tudi za posvet, poglobljen pogovor, spodbudo ali zgolj krajši klepet in druženje; ker je opremljena tudi z računalnikom, omogoča bolnikom ter prostovoljcem tudi dostop do interneta.

Izkazala se je potreba po novih prostovoljcih, ki so tako med zaposlenimi, kot tudi med bolniki več kot dobrodošli, zato Slovenska filantropija trenutno išče nove prostovoljce za občasno delo na Onkološkem inštitutu. Prijavite se lahko do 22. oktobra. Delo bo potekalo večinoma dopoldan, vsak prostovoljec ima termin enkrat tedensko.

Za nove prostovoljce bo organizirana supervizija, opravili bodo obvezna usposabljanja, pa tudi nekaj mentorskih sestankov. Pogoj je, da prostovoljci ne smejo biti v procesu onkološkega zdravljenja oziroma mora od njihovega zaključenega zdravljenja miniti vsaj dve leti. Hkrati pa v procesu zdravljenja ne smejo biti njihovi družinski člani, od njihovega morebitnega zdravljenja pa mora miniti več kot 6 mesecev.

Zahvaljujemo se za objavo v vašem mediju!

<< nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se