Print header

Sporočila za javnost

22.12.2014
Kava ob 10h – tretjič: Matjaž Han izkazal podporo poslanske skupine SD
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine SD Matjažem Hanom. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1150 članic, je ponovno opozorila na najbolj potrebne korake za širitev in razvoj prostovoljstva, poslanec predlagal konkretno dejanje.

04.12.2014
Prostovoljstvo kot zdravilo
Ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva (5. december) so v Slovenski filantropiji (3. december) pripravili Forum. Preko 80 udeležencev je ob vodeni razpravi Društva moderatorjev Slovenije razmišljalo o ključnih elementih uspeha za prostovoljstvo in o prostovoljstvu kot načinu opolnomočenja posameznika. Tako tistega, ki pomaga kot prostovoljec, kot tistega, ki je prejemnik pomoči. Udeleženci so si bili enotni, da se prostovoljstvo začne doma v družinah, drugi korak naj predstavlja šola. Slovenska filantropija je krovna organizacija na področju prostovoljstva in v mrežo povezuje preko 1150 prostovoljskih organizacij.

26.11.2014
Kava ob 10h – drugič: o prostovoljstvu z namestnico vodje poslanske skupine SDS Jelko Godec
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije kava ob 10 h srečala z namestnico vodje poslanske skupine SDS Jelko Godec. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1140 članic, je predstavila svoje videnje razvoja in širitve prostovoljstva, poslanka je izkazala pripravljenost, da podpre spremembe.

12.11.2014
Kava ob 10h – za razumevanje in podporo prostovoljstvu s strani odločevalcev
Slovenska filantropija, krovna organizacija na področju prostovoljstva v Sloveniji, je danes, 12. novembra, organizirala prvo od srečanj, ki se bodo odvijala do aprila 2015. Gre za srečanja s poslanci in drugimi oblikovalci politik z namenom večjega razumevanja prostovoljstva s strani političnih odločevalcev. Vodja največje poslanske skupine dr. Simona Kustec Lipicer se je zavezala, da bo kot poslanka in kot povezovalni člen z vlado delovala za to, da prostovoljstvo pride čim prej na dnevni red politike.

15.10.2014
Medgeneracijski centri za povezano skupnost
Posvet Kakšen medgeneracijski regijski center potrebujemo? je Slovenska filantropija v sodelovanju z Občino Vipava organizirala 14.10.2014 v Vipavi z namenom, da bodo centri, ki se že vzpostavljajo in širijo po Sloveniji, resnično odgovarjali na potrebe v skupnosti in postali povezovalni akterji tako v lokalnih skupnostih kot v regiji.

09.09.2014
Prostovoljci podpiramo odgovorne župane s posluhom za potrebe skupnosti.
Slovenska filantropija se vključuje v predvolilno kampanjo lokalnih volitev 2014 in spodbuja kandidate in kandidatke h konkretnim zavezam v podporo prostovoljstvu. Prostovoljci združeni v prostovoljskih organizacijah bogatijo našo družbo in velikokrat predstavljajo korektiv družbenih nepravilnosti. Za pripravljenost ljudi za sodelovanje, pozitivno motivacijo je ključen odnos države do prostovoljstva, in še posebej naklonjenost in podpora lokalnih skupnosti.

24.07.2014
Na mednarodno izmenjavo po nove spretnosti
Slovenska filantropija bo med 28. julijem in 8. avgustom na mednarodni mladinski izmenjavi, poimenovani Izmenjujmo spretnosti, gostila 23 mladih in sedem voditeljev iz Slovenije, Španije in Nemčije. Delo skupine, ki jo sestavljajo tudi mladi prostovoljci in migranti, bodo v prvi vrsti usmerjali trije (bivši) prostovoljci. V hiši sredi čudovite narave v Zapotoku nad Igom bo v ospredju izmenjava spretnosti, kajti vsem je v veselje podajanje in deljenje tistega, kar dobro znamo.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se