Print header

Ali verjamete, da je lahko vsak mladostnik dober prostovoljec?

13.12.2012

Dvanajst mentoric različnih organizacij, ki se je udeležilo 40 urnega usposabljanja za mentorje prostovoljcev z naslovom Vključevanje mladih, tudi tistih z manj priložnostmi, v prostovoljstvo bi vprašanju, ali je lahko vsak mladostnih dober prostovoljec pritrdilo in dodalo: Da, samo pravo prostovoljsko delo si mora najti.

Preko sproščenih odnosov, iger in debat smo se poglobili v teme organizacije prostovoljskega dela, dela s posameznikom in značilnosti mladih, še posebej tistih z manj priložnostmi, delovanja skupine in mladih znotraj skupine. Spoznali smo načine opolnomočenja mladih, postavljanja mej in asertivne komunikacije. Mentorji so pripravili načrt za razvoj prostovoljstva z mladimi v njihovi organizaciji. 

Morda se lahko delček usposabljanja prepozna tudi v komentarju udeleženke: »Spoznala sem, da nas je kar nekaj, ki se trudimo delati spremembe v svetu. Če se bodo naša povezovanja dejansko lahko izvedla v Mariboru, Sloveniji in svetu delamo spremembe z veliko začetnico.«

Usposabljanje bo izvedeno v okviru programa VSAK MLADOSTNIK JE LAHKO DOBER PROSTOVOLJEC, ki je sofinanciran v okviru projekta Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se